1091 Budapest, Üllői út 25. IV. em. 422.   Tel: (36) (1) 353-2751   E-mail: titkarsag@ete-net.hu
2018 | 09 | 24

Diplomaterv pályázat 2008


Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület (ETE) a tavalyi évhez hasonlóan, idén is meghirdette az egyetemeken és főiskolákon diplomatervet vagy szakdolgozatot készítő hallgatók számára a Diplomaterv pályázatot. A pályázathoz idén az ABB is csatlakozott, hogy díjazza a szakterületéhez tartozó kiváló diplomaterveket készítő hallgatókat. A pályázat hirdetését idén is az Energetikai Szakkollégium szervezte. A beérkező munkákat Bíráló Bizottság értékelte.


Villamosmérnöki és Informatikai Kar:


I. helyezett: Cselkó Richárd. Diplomatervének címe: Részkisülés vizsgálat a kábeldiagnosztikában. Kiváló munkájának jutalmát a MVM Zrt. ajánlotta fel.


II. helyezett: Ezer Tamás. Diplomatervének címe: Kötelező átvételű villamosenergia-termelés figyelembevétele üzemirányítási és kereskedelmi menetrendekben. Kiváló munkájának jutalmát a MAVIR Zrt. ajánlotta fel.


II. helyezett: Hornos Ádám. Diplomatervének címe: Szélerőmű-hidrogén hibrid rendszer. Kiváló munkájának jutalmát a MOL Nyrt. ajánlotta fel.


III. helyezett: Várhegyi Gergő. Diplomatervének címe: Szinkrongenerátor szigetüzemének dinamikai vizsgálata. Kiváló munkájának jutalmát a EON Zrt. ajánlotta fel.


Gépészmérnöki Kar:


I. helyezett: Hárfás Zsolt. Diplomatervének címe: Egy új atomerőművi blokk kiválasztását előkészítő gazdasági és környezeti elemzés. Kiváló munkájának jutalmát a MVM Zrt. ajánlotta fel.


II. helyezett: Somlai Gábor. Diplomatervének címe: Depóniagáz hasznosítási lehetőségek elemzése. Kiváló munkájának jutalmát a MOL Nyrt. ajánlotta fel.


III. helyezett: Bencs Péter. Diplomatervének címe: Application of optical measurement techiques in a two phase wind tunnel. Kiváló munkájának jutalmát a EMFESZ Zrt. ajánlotta fel.


ABB pályázat nyertesei:


Hartmann Bálint. Diplomatervének címe: Szélerőmű rendszerintegrálásához szükséges tározókapacitás vizsgálata, különös tekintettel a mélyvölgy időszakra.


Széll Károly. Diplomatervének címe: Framework for an rt-middleware based scara control system.

 

Diplomaterv pályázat 2008. itt letölthető.
English
Bejelentkezés

Partnereink