Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

Logo
Nincs bejelentkezve Belépés a B szintre
Legutóbbi módosítások Linkek
Partnerek

Ete-Díjazottak 2016

Fülöp Lajos

Segner János András-díjban részesült: Fülöp Lajos, a Gázszakosztály 2016-ban leköszönő Elnökségi tagja.

Fülöp Lajos 1968 óta tevékenykedik a gáziparban. 1990 és 1992 között műszaki igazgatóként a Lampart Zománcipari Műveknél irányította a gázkonvektor gyártást. 1992-től a TIGÁZ a főmérnöke, majd műszaki vezérigazgató-helyettese lett. Rendszeresen publikál és szakmai egyetemi oktatásban is részt vesz. Szakmai tevékenységének kezdetétől tagja Egyesületünknek, hosszú időn keresztül a Gázszakosztály Elnökségében fejtette ki tevékenységét.

Dr. Iring Rezső

KERÉNYI A. ÖDÖN-DÍJBAN RÉSZESÜLT: Dr. Iring Rezső, Szenior Klubunk aktív tagja.

Dr. Iring Rezső a magyar energetika fejlesztésének és működtetésének több évtizeden keresztül egyik meghatározó személyisége volt. Döntő szerepe volt a Láng Gépgyár vezetőjeként a magyar turbinagyártás fejlesztésében, a gőzturbinák gyártásában és eredményes működésük biztosításában. Dr. Iring Rezső nyugdíjba vonulása óta aktív résztvevője a Szenior Energetikusok Klubja rendezvényeinek, hozzászólásaival, véleményével segítséget nyújt az energiaipar vezető szakembereinek. Dr. Iring Rezső ez évben tölti be 90. életévét.

Orbán Tibor

SZIKLA GÉZA-DÍJBAN RÉSZESÜLT: Orbán Tibor, a FŐTÁV Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke.

Orbán Tibor a fő támogatója és elősegítője a MaTáSzSz és az ETE közötti szoros együttműködésnek. Vezetése alatt valósult meg az észak-pesti és az újpalotai távhőrendszer összekapcsolása. Tevékenysége meghatározó a budapesti távhőellátás fejlesztésében és működtetésében.

Forrai György

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT

Forrai György, az Egyesület Somogy Megyei Csoportja tagja Forrai György mint gépész-tervező közel 20 éve tervezi a kaposvári távfűtési rendszer fejlesztését. Konferenciáinkon és vándorgyűléseinken rendszeresen beszámol a kaposvári távhőrendszer működéséről, az elért energiatakarékossági eredményekről.

Kádár Márton Gábor

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT

Kádár Márton Gábor, a BME Energetikai Szakkollégium 2014 és 2015 években működő elnöke Kádár Márton Gábor vezetésével a Szakkollégium eredményesen tevékenykedett, kiterjesztette nemzetközi tevékenységét. Sikereket ért el a középiskolásoknak szóló tanulmányi verseny szervezésében is.

Némethi Balázs

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT

Némethi Balázs, a Hőszolgáltatási Szakosztály tagja, a FŐTÁV Zrt. osztályvezető mérnöke Némethi Balázsnak vezető szerepe volt a FŐTÁV hőközpont fejlesztési stratégiájának kidolgozásában. A Távfelügyeleti Diszpécserközpont vezetője. Aktív tagja a MaTáSzSz-nak, valamint az ETE Hőszolgáltatási Szakosztálynak, ahol 2013 óta vezetőségi tag.

Regős Lászlóné

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT

Regős Lászlóné, a Békés Megyei Csoport szervező titkára. Regős Lászlóné 1992-től mint szervező titkár vesz részt a csoport munkájában. Feladata a szakmai előadások, konferenciák, rendezvények, tanulmány utak megszervezése, lebonyolítása. A Csoport által több éven át szervezett Köröstherm Fűtéstechnikai Szeminárium szervezője és rendezője volt. Mivel első alkalommal került sor a 2015. évi Küldöttközgyűlés által alapított Kerényi A. Ödön-díj átadására, Kerényi Andreának, Kerényi A. Ödön lányának, aki támogatólag közreműködött az édesapja nevét viselő díj alapításában, egy példány átadásra került a díj emlékplakettjéből.