Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

Logo
Nincs bejelentkezve Belépés a B szintre
Legutóbbi módosítások Linkek
Partnerek

Ete-Díjazottak 2018

AZ ETE 2018. ÉVI KITÜNTETETTJEI:
Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület szakmai és egyesületi tevékenységükért a 2018. május 24-én tartott Küldöttközgyűlésén a következő személyeket részesítette díjazásban:

Dr. Gróf Gyula

SZABÓ IMRE-DÍJBAN RÉSZESÜLT:
Dr. Gróf Gyula, az Elnökség tagja, az Energiagazdálkodás folyóirat főszerkesztője
Dr. Gróf Gyula 1979 óta végez oktatói tevékenységet a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán. 2008-tól az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék vezetője, a Fenntartható Energetika Kiemelt Kutatási Terület felelőse. 2011-től az Energiagazdálkodás szakfolyóirat felelős szerkesztője, majd 2014-től főszerkesztője. A lap céljának tekinti, hogy az energetika hazai tudományos műhelyeiben folyó sokoldalú kutatásokkal az energetikusok széles közössége megismerkedjen.

Tompa Ferenc

SZIKLA GÉZA-DÍJBAN RÉSZESÜLT:
Tompa Ferencnek, a Hajdú-Bihar Megyei Csoport tagja.Tompa Ferenc 10 éven keresztül volt a Csoport titkára, jelenleg az Energiahatékonysági Szakosztály társelnöke is. Aktív tevékenységet folytat az új Szakosztály eredményes működtetésében. Tompa Ferenc fontos munkát végzett a Tiszántúli régióban felépült két kombinált ciklusú erőmű létesítésében.

Dr. Nagy Valéria

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT:
Dr. Nagy Valéria, a Csongrád Megyei Csoport titkára. Dr. Nagy Valériának fontos szerepe volt abban, hogy 2017-ben sikeresen újraindult a Csongrád Megyei Csoport tevékenysége, amelynek egyik jelentős eredménye a Szegedi Energiagazdálkodási Konferencia megszervezése, amelynek megismétlését a Csoport 2018-ban is tervezi.

Maléth Márton

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT:
Maléth Márton, a Szenior Klub aktív tagja. Maléth Márton jelentősen közreműködik Szenior Klub rendszeres programjainak megszervezésében és kezeli a Szenior Klub honlapját.

Horváth Pál

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT:
Horváth Pál, a Szenior Klub tagja. Horváth Pál az energetikában hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő tevékenységet mint az Orosházi Üveggyár főenergetikusa. A Szenior Klub programjainak fáradhatatlan, aktív résztvevője és a programok kialakításának segítője.

Koncz Dezső

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT:
Koncz Dezső, a Székesfehérvári Csoport tagja, volt vezetőségi tagja. Koncz Dezső szívügyének tekinti a fiatal nemzedék oktatását, energiatudatos szemlélet kialakítását. Hosszú idő óta iskolai osztályok részére rendszeresen tart tájékoztatókat a Székesfehérvári Erőmű bemutatásával egybekötve.

Tordai György

ENERGIAGAZDÁLKODÁSÉRT KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT:
Tordai György, a Hőszolgáltatási Szakosztály tagja. Tordai György kiemelkedő szerepet töltött be a salgótarjáni hőszolgáltatás fejlesztésében. Vezetésével valósult meg egy hőközponti rekonstrukciós program, valamint a rendszer távfelügyelete. Tordai György a Hőszolgáltatási Szakosztály és a MATÁSZSZ elnökségi tagja és elősegítője a két szervezet együttműködésének.