Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület

Logo
Nincs bejelentkezve Belépés a B szintre
Legutóbbi módosítások Linkek
Partnerek

Ete-Díjazottak 2023

A Gázszakosztály javaslatára az Elnökség Dr. Barcsik Józsefet Segner János András-díjjal tünteti ki.

Dr. Barcsik József 1964-től folytat eredményes szakmai tevékenységet az energetikában. Többek között részt vett az Orenburgi gázvezeték építésében. Jász-Nagykun-Szolnok megyei főenergetikusként majd főtanácsosként változatos feladatokkal foglalkozott. Munkája mellett kivette a részét a fiatalok képzésében is: szakmunkásképzésben, szakközépiskolai képzésben óraadó tanárként és egyetemi konzulensként tevékenykedett. 1965-től Egyesületünk aktív tagja, számtalan cikke jelent meg nemcsak az Energiagazdálkodás folyóiratban, hanem sok más hazai szakmai lapban is. Nyugdíjba vonulása után is aktívan részt vesz az Egyesület munkájában.

 

A Hőszolgáltatási Szakosztály javaslatára az Elnökség Braun Attilát Energiagazdálkodásért kitüntetésben részesíti.

Braun Attila szakmai munkáját a Pécsi Erőműnél kezdte meg. 2011-től a Pécsi Távfűtő Kft. üzletfejlesztési főosztályvezetője, 2020-tól a társaság műszaki igazgatóhelyettese. Szakmai tevékenysége során számos kiemelkedő projektben vett rész. Több civil szervezetnek aktív tagja, a Magyar Energetikai Társaság Dél-Dunántúli területi csoportjának elnöke. Szakmai tanácsaival és a régióban kifejtett aktív tevékenységével segíti és támogatja a Hőszolgáltatási munkáját.

Egyesületünk Díjbizottságának javaslata alapján az Elnökség Czinege Zoltánt Szabó Imre- díjjal tünteti ki.

Czinege Zoltán, az AlfaPed kutatási igazgatója, az ETE Energiahatékonysági Szakosztályának tagja, a KLENEN konferenciák szervező bizottságának alelnöke.
2005- től az általa alapított AlfaPed Fejlesztő, Gyártó és Szolgáltató Kft.-nél az energiagazdálkodás hatékonyságának növelésével foglalkozik. Vezetésével a cég megbízói sok energiát és költséget takarítottak meg.
Aktívan bekapcsolódik a nemzetközi szakmai közéletbe is.

A Hőszolgáltatási Szakosztály javaslatára Gerda Istvánt az Elnökség Segner János András-díjjal tünteti ki.

Gerda István 1984-től a távhőszolgáltatás területén dolgozik. Egyesületünknek 1992-től kezdve aktív tagja, a Hőszolgáltatási Szakosztály vezetőségének munkájában 2000 óta vesz részt. Az ETE Elnökségének tagja, 2014-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csoport elnöke is. Az irányításával működő szervezetek eredményesen tevékenykednek. Aktívan és hozzáértéssel vesz részt a rendezvények szervezésében, a Távhő Vándorgyűlések szakmai irányításában.

Egyesületünk Díjbizottság javaslatára az Elnökség Dr. Gróf Gyulát Segner János András-díjjal tünteti ki.

Dr. Gróf Gyula okl. gépészmérnöki oklevelét 1979-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte. Ez időponttól kezdve a Budapesti Műszaki Egyetemen dolgozik. Először a Hő és Rendszertechnika Intézet, majd az Energetika Tanszék és az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszéken tevékenykedett. 2008 – 2019 között ez utóbbi tanszék vezetője volt. Tevékenyen részt vett a felsőoktatás átalakításában, az energetikus képzés mostani formájának kialakításában. A BME kutatóegyetemi programjának keretében a Fenntartható Energetika Kiemelt Kutatási Terület felelőse. Részt vett az MTA Energetikai Bizottság és az MTA Áramlás és Hőtechnikai Bizottság munkájában.
2011-től felelős szerkesztőjeként, 2014-től főszerkesztőjeként szerkeszti az Energiagazdálkodás szakfolyóiratot. A lap fontos céljának tekinti, hogy az energetika hazai tudományos műhelyeiben folyó sokoldalú kutatások eredményével az energetikusok széles közösségét megismertesse.

A Somogy-megyei Csoport javaslatára az Elnökség Mike Jánost Energiagazdálkodásért kitüntetésben részesíti.

Mike János 1974-től a Kaposvári Vagyonkezelő Zrt. Távfűtési üzemében dolgozott. Több fontos szakmai munkában vett részt, így az „Új fogyasztok a Kaposvári Távhálózatba” nevű projektben is. Fontos szerepe volt a Kaposvári Biomassza fűtőmű és a távhő vezeték rendszer fejlesztésében. 2005-től Egyesületünk tagja, 2022-től kezdve a Somogy-megyei Csoport küldöttje.

Egyesületünk Díjbizottságának javaslatára az Elnökség Pór J. Mátyást Szikla Géza-díjjal tünteti ki.

Pór J. Mátyás több évtizeden keresztül fontos pozíciókban dolgozott az energiaiparban. Aktív résztvevője volt az Energiaberuházási Vállalatnál több erőmű létesítésének és üzembe helyezésének. Eredményesen tevékenykedett az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesületben, több cikluson keresztül az Ellenőrző Bizottság elnöki feladatait látta el. Vezetésével az Ellenőrző Bizottság érdemi munkát végzett az Egyesület gazdálkodásának ellenőrzésében és segítséget nyújtott az eredményes szabályos szervezeti működés biztosításához.